| Ɩ м α ɢ ι и α т ι σ и||
Love Potion >> Chapter 3

Sunday, 17 June 2012 @ 07:52 | 1 Comment [s]

Chapter 3... Anneong! :) sebelum baca ni..nida nak mintak maaf sebab..
semalam nida kata nak update..tapi takkan..
sorry ada sebab tertentu.. :) mianhae ye! oke skunk nida da update!..oke bace yea~enjoy!
*ada penambahan watak..tengok kat intro.. :)*

Keesokan hari,,selepas kejadian di chapter 2. :)

JIYEON POV



"Mwo!(apa!) Handout tu dah habis?? Bukan ke selalu ada lebih?!" Tanyaku kepada AJK,Hyorin.

"Mana aku tahu? Salah kau jugalah! Yang kau tak datang taklimat semalam,siapa suruh?!" Balas Hyorin dengan kasar.

"Aku tak tahu yang diorang tukar jadual semalam tu,siot! Grrrrr!" Balasku dengan perasaan geram.

"Apa hal tu? Witch naik angin!" "Entah apa-apa je dia ni,sendiri yang salah...nak marah-marah orang pulak..ishish" Kata orang disekelilingku.


"Eiii..korang ni jangan nak bakar aku lagi boleh tak? Humpphhh!" Balasku sambil memandang ke arah mereka.

Sepintas,,seseorang memanggil namaku. "Park Ji Yeon" - "Whoa,,dia sebut dengan nama aku yang panjang lagi" Bisik hatiku...sambil memaling ke arah suara itu.


"Kau boleh ambik aku punya. Nah! (sambil memberi handout dia kepada Jiyeon :)" Lagi sekali..Prince rupanya!

"Kiseop?!! Apasal bagi kau punya kat dia?! Prince tolong witch...?" Kata Hyorin dengan mukanya yang pelik.

"Takde laa..nanti susah pulak dia nanti." Jawab Kiseop cool.. :3

"Lagipun aku dah hafal dah..isi kandungan dalam tu.. :) Jadi kau ambil la. Aku tak kisah. :)" Kata Kiseop lagi.

"Hmm..Go..mawo.yo ahh Kiseop" Jawabku pula..tersipu malu..

"Mu..Mulia sungguh hati kau....Kiseop" Kata Hyorin sambil nangis kerana terharu.. *nida-pelik..tetibe dia nak terharu apahal..HAHA..abaikan..teruskan membaca..*

-----------------------------------------------------------------------

Kelas sudah pun habis..pelajar bersurai~~

JIYEON POV


"Tak sangka baik juga ye Prince MOMO ni..?" Kataku seorang diri sambil berjalan pulang.

Ketika itu..seorang budak yang comel berlari-lari...tiba-tiba,,dia terlanggar Jiyeon.....

"Err...Adik tak apa-apa ke?" Aku menanyakan seorang budak yang terlanggar aku tadi..

"Tsk Tsk Tsk (menangis)" saat aku berkata tadi budak tu terus menangis.

"Eh eh..kenapa budak ni menangis pula..tadi tak nangis pun..aku tegur dia,,dia terus menangis? eh?" Tanyaku di dalam hati..

"Apasal adik menangis ni? Hmmm? Jangan la takut,akak ni baiklah.. :)" Tegur Kiseop dengan tiba-tiba.

"Prince MOMO...ada lagi dia ni?" Kataku hanya di dalam hati saja. :)

"Akak tak marah ke?" Tanya budak kecil tu kepadaku sambil mengesat air matanya.

"Sori la sebab buat adik terkejut ye? Mungkin sebab muka akak ni macam ahli sihir agaknya. hihii.." Balas aku pula,,sambil tersenyum.

"Kak , bila akak senyum baru nampak macam baik sikit..Eamm..Gomawoyo ahh unnie! =D  Babai~" Kata budak itu dan berlalu pergi.

"HAHA! Budak tu cakap kalau aku senyum nampak macam orang baik. Tapi aku ni bukannya orang jahat ke apa,cuma jenis yang susah sikit nak senyum je. heheh.. :3" Kataku..mengulas balik cakap budak tadi tu.

"Hmmm,aku rasa kau memang baik pun." .... "Cuma kalau kau senyum,lagi nampak comellah." Kata Prince memujiku..

"Aku terkejut apabila Prince berkata demikian...Ahh! muka dia merah! comelnye!! :3. Tapi,,dia lagi buatkan muka aku lagi merah! >.<"

Ketika pulang..kami pulang bersama-sama..

"Eamm..Kau dah banyak tolong aku hari ni.. Gomawo! :)" Kata aku.

"Alah,benda kecik je. <tukar topik> Eh,kau punya teks untuk speech tu dah siap ke belum?" Balas Kiseop.

-------------------------------------------------------------------


Mulai saat tu..kitaorang sedar yang kitaorang ni ada banyak persamaan. Sejak hari tu jugak,kitaorang jadi ngam dan selalu habiskan masa sama-sama....

----------------------------------------------------------------------------------

Oke!! Chapter 3 beress.. :) tapi belum habis lagi tau!! Chapter 4 akan datang ye! :)
tapikan sebenarnye..boleh je kalau nida nak end kat sini..hee :)
ni agak pendekkann.. :( takpe2 chapter 4 nida smbung cpt-2 oke! =D
ouhhh ye! lupa nak bitau! mianhae! sebab nida tukar tajuk dia.. Kalau tajuk yang dulu tu Nida rasa macam panjang sangat laa...so,, Nida pun tukar lah ke LOVE POTION :)
Berita baik! :) Nida dah ada  Cover untuk FF ni.. :)
Gomawo to my cingu! :)
*nengok ni!! comelkan! >.<*

Labels:



thank you for satisfied this post....u like? so,,"Like" it and comment! :D


Older Post | Newer Post
Disclaimer

Hi peeps...Anneonghaseyo,,Nida imnida..Do follow and leave your footprints in my cbox :) be nice here =D

official blog K-pop!

Please Don't be A COPYCAT!!


Cingu ya!

Navigations!

Diary Author fanfiction Cingu


Be Talkative!


LOvey -dOvey!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : Baek Jae Ra:*

Best View at GOOGLE CHROME!